Πως να επιλέξετε την εταιρεία web hosting για την ιστοσελίδα σας.

web-hostingΠως να επιλέξετε την εταιρεία web hosting για την ιστοσελίδα σας.

Θα είναι μια οδυνηρή εμπειρία, τόσο για εσάς, όσο και για τον πελάτη σας, να προσπαθεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας και αυτή να μην ανταποκρίνεται. Φανταστείτε μάλιστα να πληρώνετε το web hosting ακριβά και παράλληλα να τρέχετε και διαφημιστικές καμπάνιες. Σίγουρα δε θα θέλατε να είστε σ’αυτή τη θέση!

Πολλές φορές επιλέγουμε το φθηνότερο hosting και έτσι πιστεύουμε ότι έχουμε διασώσει αρκετά χρήματα από την επιλογή μας, αντί να πάμε σε μια ακριβότερη εταιρεία. Όμως, όπως ισχύει στα περισσότερα πράγματα, αγοράζεις ό,τι πληρώνεις. Έτσι το φθηνό hosting θα βγεί αρκετά ακριβό στο τέλος. Φανταστείτε να έχετε μια ωραία ιστοσελίδα και να είναι συνέχεια down. Δεν θα έχει κανένα νόημα!

Γνωρίζοντας ότι η ιστοσελίδα σας είναι down και το web hosting πακέτο δεν ανταποκρίνεται, χάνετε χρήματα και πρέπει άμεσα να πάρετε την απόφαση να αλλάξετε πάροχο. Πρέπει να αρχίσετε άμεσα την φάση της αναζήτησης έτσι ώστε να βρείτε την κατάλληλη εταιρεία που θα φιλοξενήσει την εταιρεία σας. Η κακή ασφάλεια του web hosting παρόχου, ο αργός χρόνος φόρτωσης της ιστοσελίδας σας και η μη ενημέρωση των προγραμμάτων, αποτελούν παράγοντα κινδύνου τόσο για την κατάταξη στο google – που σας ενδιαφέρει πάρα πολύ – όσο και για την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας.

Έτσι, για τη δική σας εξυπηρέτηση, σας παραθέτουμε μια λίστα όπου με βάση αυτήν θα μπορέσετε να βρείτε μια αξιόπιστη και πλήρως επαγγελματική εταιρεία web hosting.

Σκεφτείτε το μέλλον της εταιρείας σας

Πριν από την αγορά του χώρου θα πρέπει να δείτε τι ανάγκες έχετε – τόσο σε θέμα χώρου και κίνησης δεδομένων όσο και πόσα domain θα φιλοξενήσετε. Σκεφτείτε το μέλλον και την ανάπτυξή σας, ώστε να έχετε όλες τις ιστοσελίδες μαζί και όχι σε διαφορετικά πακέτα. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να αλλάζετε εταιρείες web hosting ανά τακτά χρονικά διαστήματα!

Εξυπηρέτηση πελατών

Η νέα σας εταιρεία θα πρέπει να παρέχει 24ωρη διαρκή εξυπηρέτηση, τόσο μέσω συστήματος email όσο και μέσω πιο άμεσου τρόπου – livechat ή τηλεφώνου. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε εαν η εξυπηρέτησή τους είναι άμεση και καλή τόσο στον τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων σας όσο και στην επίλυσή τους. Μια πολύ καλή Ελληνική εταιρεία με καταπληκτικό support, είναι η tophost. Η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει αρκετούς τρόπους επικοινωνίας, καλύπτει 24 ώρες το 24ωρο τους πελάτες της κι αυτή τη στιγμή δικαίως είναι στην νο1 θέση απ’όλες τις εταιρείες.

Αξιολογήστε τις κριτικές πελατών

Αφού κάνετε μια πρώτη αναζήτηση και φιλτράρετε τα αποτελέσματα με τις επιχειρήσεις που βρήκατε, αναζητήστε να δείτε κριτικές γι’αυτές τις εταιρείες με πραγματικές εμπειρίες πελατών. Αυτή σας η ενέργεια θα σας επιτρέψει να γνωρίζετε τι λένε οι πραγματικοί πελάτες για την εταιρεία αυτή σε κρίσιμες λειτουργίες όπως η ταχύτητα των servers, η εξυπηρέτηση, κτλ.

Αποφασίστε σχετικά με το πακέτο web hosting

Θα πρέπει να επιλέξετε εαν θέλετε ένα κοινό πακέτο φιλοξενίας(shared hosting) ή κάτι πιο εξειδικευμένο. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, εαν τελικά επιλέξετε Ελληνική εταιρεία, η Tophost προσφέρει αρκετά πακέτα φιλοξενίας και μερικά custom ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί σε κάθε σας ανάγκη. Οι περισσότερες ιστοσελίδες μπορούν να φιλοξενηθούν στα κοινά – shared πακέτα web hosting. Η φιλοξενία ιστοσελίδων όμως είναι μια υπηρεσία με αρκετά παρακλάδια – έτσι ίσως κάποια άλλη υπηρεσία(vps,dedicated,cloud) να σας καλύψει καλύτερα. Το ιδανικότερο θα ήταν να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων ώστε να σας προτείνει την ιδανική λύση ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *